subscribe

Ας μείνουμε σε επαφή

  *Με την εγγραφή μου συναινώ με τους όρους χρήσης και την πολιτική προστασίας προσωπικών δεδομένων

  Κανένα προϊόν στο καλάθι σας.

  Πάνω
  Image Alt
  blog post

  Heartboxes

  Σκεφτείτε την εποχή που κάνατε ένα δώρο σε κάποιον. Θυμάστε πώς σας έκανε να νιώθετε; Ίσως να αισθανθήκατε ενθουσιασμό μετά από ένα δώρο για την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου ή ανακούφιση αν στείλατε ένα δώρο συγγνώμης για κάτι που συνέβη. Ανεξάρτητα από την περίσταση, το δώρο έχει έναν καταπληκτικό τρόπο να φέρει στο φως θετικά συναισθήματα τόσο για τον αποστολέα όσο και για τον παραλήπτη. Εκτός από τα καλά συναισθήματα, το δώρο ενισχύει επίσης τις σχέσεις σας και μπορεί ακόμη και να σας βοηθήσει να ζήσετε περισσότερο. Αλλά υπάρχουν και άλλα, εδώ παραθέτουμε 4 πλεονεκτήματα του δώρου που θα σας παροτρύνουν να κάνετε ένα δώρο!

  Ενδυναμώνει τις σχέσεις σας

  Ένας από τους κύριους λόγους για τους οποίους δίνουμε δώρα είναι να ενδυναμώσουμε τη σχέση που έχουμε με τους άλλους. Μικρές πράξεις, όπως το να στέλνετε ένα δώρο γενεθλίων σε έναν καλό σας φίλο ή να παρηγορείτε έναν συνάδελφο με ένα δώρο όταν είναι άρρωστος, δείχνουν ότι νοιάζεστε και επενδύετε στη σχέση. Ως κοινωνικά όντα, ευδοκιμούμε από το δέσιμο με τους συνανθρώπους μας και το όφελος του δώρου είναι ότι καλλιεργεί αυτή τη σύνδεση. Αν και μπορούμε να στέλνουμε μηνύματα ή να τηλεφωνούμε ο ένας στον άλλον, το δώρο θα είναι πάντα ένας διαχρονικός τρόπος για να δείχνετε σε κάποιον ότι τον εκτιμάτε.

  Προωθεί την ενσυναίσθηση

  Η εύρεση του κατάλληλου δώρου απαιτεί χρόνο και προσπάθεια. Πρέπει να λάβετε υπόψη τα ενδιαφέροντα του παραλήπτη του δώρου σας, την ηλικία του, καθώς και τις συμπάθειες και τις αντιπάθειές του. Απαντώντας όλες αυτές τις ερωτήσεις, δείχνετε ενδιαφέρον για τις ανάγκες και τα θέλω τους, κάτι που είναι μια πράξη ενσυναίσθησης. Για παράδειγμα, αν κάποιος έχασε κάποιον αγαπημένο του, δεν θα στείλετε απλώς κάποιο τυχαίο δώρο. Αντίθετα, θα στείλετε κάτι ουσιαστικό που θα μεταφέρει τη συμπάθειά σας. Κάθε φορά που κάνουμε δώρο, πρέπει να σκεφτόμαστε τον άλλο και τι θα του φέρει χαρά ή παρηγοριά. Εκεί βρίσκεται η συμπόνια.

  Βελτιώνει τη διάθεσή σας

  Αναρωτηθήκατε ποτέ γιατί νιώθετε χαρούμενοι μετά την αποστολή ενός δώρου; Για όλα φταίνε οι ενδορφίνες! Όταν κάνετε μια τυχαία πράξη καλοσύνης, όπως το να βοηθάτε κάποιον, να κάνετε εθελοντισμό σε μια φιλανθρωπική οργάνωση ή ακόμα και να στέλνετε ένα δώρο, ο εγκέφαλός σας απελευθερώνει χημικές ουσίες που τονώνουν τη διάθεσή σας. Σκεφτείτε μόνο τον ενθουσιασμό που έχουμε όλοι κατά τη διάρκεια της χριστουγεννιάτικης εορταστικής περιόδου. Όλοι είναι χαρούμενοι επειδή περνούν χρόνο με φίλους και οικογένεια. Επιπλέον, χαρά υπάρχει στη γενναιοδωρία, και αυτός είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους δίνουμε χριστουγεννιάτικα δώρα ο ένας στον άλλο.

  Θα μπορούσε να σας βοηθήσει να ζήσετε περισσότερο

  Το τελευταίο όφελος του δώρου είναι ότι μπορεί να σας βοηθήσει να ζήσετε περισσότερο! Όπως αναφέρθηκε στο προηγούμενο σημείο, το δώρο προάγει την ευτυχία και η ευτυχία μειώνει το άγχος. Μια μελέτη από το Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν δείχνει ότι οι άνθρωποι που προσφέρουν πιο συχνά δώρα, έχουν χαμηλότερα επίπεδα άγχους και αρτηριακής πίεσης, γεγονός που εξηγεί γιατί μπορεί να οδηγήσει σε μεγαλύτερη διάρκεια ζωής (Weisskoff, 2021). Επιλέγοντας να ομορφύνετε τη μέρα κάποιου με ένα μπουκέτο λουλούδια ή ένα κουτί σοκολάτες, μπορείτε να ζήσετε μια πιο χαρούμενη και πιο γεμάτη ζωή!

  Post a Comment

  Created by our Heart.