subscribe

Ας μείνουμε σε επαφή

  *Με την εγγραφή μου συναινώ με τους όρους χρήσης και την πολιτική προστασίας προσωπικών δεδομένων

  Κανένα προϊόν στο καλάθι σας.

  Πάνω
  Image Alt
  blog post

  Heartboxes

  Τι είναι η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου; Η Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου είναι ένα ετήσιο φεστιβάλ για τον εορτασμό της ρομαντικής αγάπης, της φιλίας και του θαυμασμού. Κάθε χρόνο, στις 14 Φεβρουαρίου, οι άνθρωποι γιορτάζουν αυτή την ημέρα στέλνοντας μηνύματα αγάπης και στοργής σε συνεργάτες, οικογένεια και φίλους. Τα ζευγάρια στέλνουν κάρτες και λουλούδια για την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου και περνούν ξεχωριστό χρόνο μαζί για να τιμήσουν την αγάπη τους ο ένας για τον άλλον.

  Η Πρώιμη Ιστορία της Ημέρας του Αγίου Βαλεντίνου

  Η Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου πήρε το όνομά της από τον Άγιο Βαλεντίνο, έναν καθολικό ιερέα που έζησε στη Ρώμη τον 3ο αιώνα. Υπάρχουν πολλές ιστορίες για τον Άγιο Βαλεντίνο και με τον καιρό αυτές οι ιστορίες μετατράπηκαν στον θρύλο που γνωρίζουμε σήμερα.

  Την εποχή της ζωής του Αγίου Βαλεντίνου, πολλοί Ρωμαίοι ασπάζονταν τον Χριστιανισμό, αλλά ο Αυτοκράτορας Κλαύδιος Β’ ήταν ειδωλολάτρης και δημιούργησε αυστηρούς νόμους σχετικά με το τι επιτρέπεται να κάνουν οι Χριστιανοί. Ο Κλαύδιος πίστευε ότι οι Ρωμαίοι στρατιώτες έπρεπε να είναι πλήρως αφοσιωμένοι στη Ρώμη και ως εκ τούτου ψήφισε νόμο που τους απαγόρευε να παντρευτούν. Ο Άγιος Βαλεντίνος άρχισε να παντρεύει αυτούς τους στρατιώτες σε μυστικές χριστιανικές τελετές και αυτή ήταν η αρχή της φήμης του ότι πίστευε στη σημασία της αγάπης.

  Τελικά, ο Βαλεντίνος ανακαλύφθηκε και φυλακίστηκε για τα εγκλήματά του εναντίον του Κλαύδιου. Ενώ ήταν φυλακισμένος, ο Valentine φρόντιζε τους συγκρατούμενούς του και επίσης την τυφλή κόρη του δεσμοφύλακά του. Ο θρύλος λέει ότι ο Valentine θεράπευσε την τύφλωση του κοριτσιού και ότι η τελευταία του πράξη πριν εκτελεστεί ήταν να της γράψει ένα μήνυμα αγάπης με την υπογραφή «από τον Βαλεντίνο σου». Ο Βαλεντίνος εκτελέστηκε στις 14 Φεβρουαρίου του 270.

  Πώς εξελίχθηκε η Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου;

  Μόλις 200 χρόνια αργότερα, η 14η Φεβρουαρίου ανακηρύχθηκε Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου. Εκείνη τη στιγμή η Ρώμη είχε γίνει χριστιανική και η Καθολική Εκκλησία ήταν αποφασισμένη να εξαλείψει κάθε ειδωλολατρία που είχε απομείνει. Ένα παγανιστικό τελετουργικό γονιμότητας τελούνταν κάθε Φεβρουάριο και ο Πάπας κατάργησε αυτό το φεστιβάλ και κήρυξε την 14η Φεβρουαρίου Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, καθιερώνοντας έτσι αυτή τη γιορτή στο Καθολικό Ημερολόγιο των Αγίων.

  Σύμβολα ημέρας του Αγίου Βαλεντίνου

  Η πρακτική της αποστολής μηνυμάτων αγάπης εξελίχθηκε σε ανθρώπους που στέλνουν ειδικές κάρτες που εκφράζουν τη στοργή τους. Αυτές οι κάρτες ήταν όμορφες χειροποίητες δημιουργίες από τον αποστολέα και σχεδιασμένες ξεχωριστά για να δείξουν πόσο αγαπούσαν τον παραλήπτη. Οι κάρτες θα περιείχαν συνήθως συναισθηματικούς στίχους, που διακηρύσσουν την ομορφιά του δέκτη και το πόσο αγαπήθηκαν.

  Οι κάρτες για την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου ήταν διακοσμημένες με εικόνες έρωτα, καρδιές και λουλούδια και στολισμένες με δαντέλα και κορδέλα. Αυτές οι εικόνες χρησιμοποιούνται ακόμα και σήμερα για να συμβολίσουν την αγάπη και αναγνωρίζονται σε όλο τον κόσμο.

  Τι είναι η Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου στη σύγχρονη εποχή;

  Ενώ η Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου γιορτάζεται στις περισσότερες χώρες, διαφορετικοί πολιτισμοί έχουν αναπτύξει τις δικές τους παραδόσεις για αυτή τη γιορτή. Σε ορισμένα μέρη του κόσμου η Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου γιορτάζεται ως ημέρα έκφρασης της αγάπης μεταξύ των μελών της οικογένειας και των φίλων, παρά ως ημέρα ρομαντικών ζευγαριών. Ορισμένες παραδόσεις περιλαμβάνουν το να αφήνουμε γλειφιτζούρια και δώρα για τα παιδιά και άλλες περιλαμβάνουν πράξεις εκτίμησης μεταξύ φίλων.

  Η Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου συνδέεται συνήθως με τη ρομαντική αγάπη, με εκατομμύρια κάρτες για την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου να ανταλλάσσονται κάθε χρόνο. Δώρα από λουλούδια ή ένα μόνο κόκκινο τριαντάφυλλο στέλνονται με ρομαντικά μηνύματα σε αγαπημένα πρόσωπα και τα ζευγάρια περνούν ξεχωριστό χρόνο μαζί.

  Πολλά ζευγάρια επιλέγουν να γιορτάσουν την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου με δείπνο, ένα πικνίκ ή ένα ιδιαίτερο σπιτικό γεύμα. Πολλά εστιατόρια προσφέρουν προσφορές για δείπνο για την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου και το φαγητό παρουσιάζεται συχνά με σύμβολα αγάπης, όπως καρδιές και λουλούδια. Μια άλλη δημοφιλής δραστηριότητα για την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου είναι να επιλέξετε ένα πολυτελές ξενοδοχείο διαμονής σε μια όμορφη τοποθεσία, επιτρέποντας ένα ζευγάρι να ξεφύγει από όλα και να απολαύσει ποιοτικό χρόνο μαζί. Οι προτάσεις γάμου είναι επίσης δημοφιλείς την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου και συχνά επιλέγεται ως η τέλεια μέρα για να εκφράσουν την αγάπη και τη δέσμευσή τους. Ορισμένες προτάσεις γάμου παραδίδονται πολύ δημιουργικά, όπως μετά την ανάβαση στην κορυφή ενός βουνού ή την ανάρτηση ενός μηνύματος σε μια διαφημιστική πινακίδα. Όποια και αν είναι η μέθοδος, οι προτάσεις γάμου που γίνονται την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου είναι γενικά ρομαντικές και αξέχαστες.

  Χαρίστε τον αγαπημένο σας στη δουλειά ή στο σπίτι με μια ρομαντική σύνθεση λουλουδιών για την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου μόνο με τριαντάφυλλα.

  Post a Comment

  Created by our Heart.